Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța pune iar presiune pe Londra: Cererile făcute la Paris

franta marea britanie

Guvernului francez a exercitat miercuri noi presiuni asupra Londrei pentru începerea negocierilor de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, cu două zile înainte de summitul de la Bratislava unde vor avea loc discuţii privind viitorul UE după Brexit, relatează Reuters.

"În ceea ce priveşte Brexitul, Franţa doreşte ca discuţiile să înceapă până la sfârşitul acestui an sau cât mai devreme la începutul anului viitor", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Stephane Le Foll.

Citește și: Un miliardar italian și-a dat soția, fostă Miss Ucraina în 2013, dispărută: Ce a aflat după două luni / VIDEO

David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, a declarat marţi în faţa unei comisii parlamentare că Marea Britanie nu va activa articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se declanşează formal procesul negocierilor privind condiţiile ieşirii din Uniunea Europeană, până când nou înfiinţatul minister dedicat problematicii Brexit nu va dispune de întreg personalul necesar.

După ce la referendumul desfăşurat în Marea Britanie în iunie 51,9% dintre cei prezenţi la urne au votat pentru Brexit (ieşirea din UE), responsabilii comunitari au cerut Londrei să înceapă cât mai repede procesul retragerii din blocul comunitar. Însă premierul Theresa May a declarat de mai multe ori că nu va iniţia acest proces până la sfârşitul anului în curs.

Citește și: INCREDIBIL Concurenții de la Jocurile Paralimpice au obținut rezultate mai bune decât cei de la Olimpiadă / VIDEO

În ceea ce priveşte Libia, Le Foll a declarat că există un "risc real" ca această ţară să fie divizată şi că este necesară o acţiune pentru a preveni acest lucru, informează agerpres.ro.

Citește și: Nici în filme nu e așa: Cum a evadat, din nou, un tânăr / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.