Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța susține că Nicolas Maduro ignoră apelurile făcute pentru organizarea unor noi alegeri prezidențiale

RTV.net
nicolas maduro

Administrația de la Paris a transmis miercuri că președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, ignoră apelurile făcute de mai multe țări pentru organizarea unor noi alegeri prezidențiale, problemă ce va fi discutată joi de către miniștrii de Externe ai Uniunii Europene, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Miniștrii de Externe ai țărilor membre UE se vor întâlni joi pentru discuții, la București.

Majoritatea statelor membre UE, printre care și Franța, au anunțat sâmbătă că îl vor recunoaște pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, drept președinte legitim, dacă Nicolas Maduro nu va organiza alegeri prezidențiale noi în termen de opt zile.

„I-am cerut lui Maduro să anunțe o dată pentru alegerile prezidențiale, care vor fi monitorizate atent de către comunitatea internațională. Se pare că se împotrivește acestui lucru, motiv pentru care ne dorim ca Guaido să ia inițiativă”, se menționează într-un comunicat emis de Administrația Prezidențială franceză.

Citește și: Cel puțin 99 de persoane au murit și alte peste 250 sunt dispărute în urma ruperii barajului minier din Brazilia

Curtea Supremă de Justiție din Venezuela a deschis o anchetă împotriva lui Juan Guaido, liderul opoziției și președinte interimar autoproclamat, i-a interzis să părăsească țara și i-a blocat conturile bancare până la finalizarea investigației.

Președintele Nicolas Maduro, în vârstă de 56 de ani, se confruntă cu o criză politică după ce Juan Guaido s-a autoproclamat președinte interimar.

Statele Unite, Canada și majoritatea statelor din America Latină și-au manifestat susținerea pentru Guaido. Președintele Nicolas Maduro a fost susținut sâmbătă, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, de către China și Rusia. Maduro a respins apelurile făcute de Statele Unite, Canada, statele din America Latină și din Uniunea Europeană pentru organizarea unor noi alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.