Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța trimite ARMA SUPREMĂ împotriva Statului Islamic

teroristi jihadisti statul islamic

Portavionul francez ''Charles de Gaulle'' a ridicat ancora luni seara pentru a participa la operaţiunile pentru cucerirea oraşului irakian Mosul de la gruparea Stat Islamic (SI), a indicat marţi Statul major al armatei, citat de AFP.

''El a părăsit oraşul Toulon (sud) ieri seară şi îşi continuă pregătirile'' înainte de a lua direcţia către estul Mării Mediterane, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei franceze, colonelul Patrick Steiger, fără alte precizări.

Citește și: VIDEO EXPLICIT Scene incredibile între doi tineri, în club, pe muzica celor de la Carla’s Dreams / 18 +

Portavionul francez trebuie să fie operaţional ''la începutul toamnei'', afirma Steiger la începutul lui septembrie. El va veni ''în sprijinul forţelor irakiene pentru a prelua controlul oraşului Mosul'', cucerit în 2014 de către gruparea SI, preciza Steiger în acea vreme.

Cu 24 de avioane de vânătoare Rafale Marine la bord, ''Charles de Gaulle'' va tripla mijloacele aeriene angajate de către Franţa împotriva Statului Islamic, adăugându-se celor 12 aparate Rafale staţionate în Iordania şi în Emiratele Arabe Unite (EAU).

Citește și: Metoda SIGURĂ prin care cucerești femeia: Asta e CHEIA

Ca şi în toamna lui 2015, portavionul francez va fi staţionat în estul Mării Mediterane, mult mai aproape de Siria şi Irak.

Franţa a trimis, de asemenea, tunuri Caesar armatei irakiene în scopul recuceririi oraşului Mosul. Aceste baterii de artilerie, montate pe camioane, au o rază de acţiune de 40 km.

Citește și: Vine APOCALIPSA: S-a stabilit data sfârșitului lumii / VIDEO

''Charles de Gaulle'' este angajat pentru a treia oară împotriva Statului Islamic începând din ianuarie 2015. Aceasta va fi ultima desfăşurare a singurului portavion francez, înainte de o pauză tehnică majoră de 18 luni la începutul lui 2017.

Oraşul Mosul, următorul obiectiv al forţelor irakiene susţinute de coaliţia internaţională, poate fi cucerit de la jihadiştii SI până la sfârşitul anului, este de părere armata americană, care conduce coaliţia internaţională angajată împotriva grupării în Irak şi Siria, informează agerpres.ro.

Citește și: DEMENȚIAL Udrea, în genunchi lângă o capră și lângă un copil cu pantalonii umflați / FOTO SENZAȚIONALE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.