Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

François Hollande îl atacă pe Nicolas Sarkozy cu tema Schengen

hollande

Intr-un discurs rostit cu ocazia inaugurării oficiale a muzeului Imigraţiei din Paris – instituţie deschisă publicului déjà de 7 ani de zile – François Hollande, preşedintele Franţei, a lăudat spaţiul Schengen. O declaraţie considerată ca un atac la adresa predecesorului său Nicolas Sarkozy care vrea să reformeze libera circulaţie în Uniunea europeană.

« A dori dezmembrarea spaţiului Schengen înseamnă a da înapoi, a restabili toate graniţele ţărilor » a exclamat preşedintele Franţei, potrivit rfi.ro. « Schengen este un acqui fundamental şi trebuie să apărăm acest principiu al liberei circulaţii » a mai spus François Hollande cu ocazia inaugurării Muzeului Imigraţiei.
Analiştii au văzut deîndată în aceste declaraţii un atac la adresa lui Nicolas Sarkozy.
Fostul preşedinte conservator, actual lider al principalului partid de opoziţie din Franţa UMP şi probabil candidat la prezidenţialele din 2017, propune ca Franţa să facă greva tratatului de la Schengen până ce el nu este modificat pentru stopa imigraţia clandestină.
Tot în discursul rostit la Muzeul Imigraţiei, Hollande a ironizat pe seama predecesorului său. « Sapte ani de aşteptare pentru o inaugurare oficială e cam mult » a spus el făcând aluzie la faptul că instituţia fusese deschisă în 2007, în timpul mandatului lui Sarkozy, dar şeful statului de atunci nu se sinchisise să vină la deschidere. In primul său discurs major consacrat chestiunii spinoase a imigraţiei, Hollande a denunţat apoi « discursul de frică privind dizlocarea, dizolvarea şi dispariţia Franţei » ţinut de unii dintre adversarii săi politici. « Un francez din patru are origini străine » a reamintit în acest context şeful statului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.