Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

France Presse scrie că specialiștii din Ucraina nu mai fac față: jumătate din infrastructura energetică rămâne avariată

intreruperi energie

Aproape jumătate din rețeaua electrică a Ucrainei este încă avariată. Zeci de angajați din energie au fost uciși și răniți, spun cei de la compania DTEK. O companie energetică privată din Ucraina a declarat că 40% din infrastructura electrică a țării este avariată, în timp ce atacurile rusești continuă să vizeze alimentarea. Milioane de oameni au rămas fără energie electrică sau cu energie intermitentă din octombrie, în timp ce Rusia s-a concentrat asupra sistemului energetic ucrainean.

"Rusia a distrus 40% din sistemul energetic ucrainean cu atacuri teroriste cu rachete. Zeci de lucrători din domeniul energiei au fost uciși și răniți", a declarat compania DTEK într-un comunicat pe rețelele de socializare.

"Inginerii electricieni fac tot ceea ce este posibil și imposibil pentru a stabiliza situația în ceea ce privește aprovizionarea cu energie", a declarat compania, potrivit Agenției France-Presse, adăugând că echipele lucrează "zi și noapte".

9 persoane au fost confirmate ca fiind decedate marți, potrivit autorităților, în condițiile în care s-au înmulțit incidentele în care ucrainenii încearcă să găsească surse alternative de energie, inclusiv generatoare și butelii de gaz, ambele putând fi periculoase.

În urmă cu câteva zile, directorul celei mai mari companii private de electricitate din Ucraina avertiza că întreaga rețea de electricitate a Ucrainei riscă să cedeze. Maxim Timchenko a declarat pentru BBC că jumătate din rețeaua de electricitate a țării este deja grav avariată, iar încă un alt atac de amploare ar putea face sistemul de electricitate să cedeze definitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.