Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francesco Bagnaia a câștigat Marele Premiu al Italiei la MotoGP

Francesco Bagnaia

Francesco Bagnaia a câștigat Marele Premiu al Italiei la MotoGP.

Francesco Bagnaia (Ducati) a câștigat Marele Premiu al Italiei la Moto GP, duminică, pe circuitul de la Mugello. El a terminat în fața lui Jorge Martin (Pramac) și a lui Johann Zarco (Pramac), care a obținut al treilea podium al sezonului. Fabio Quartararo (Yamaha) a terminat pe locul 11, conform Mediafax.

Nouă carte de vizită completă pentru Francesco Bagnaia. După ce sâmbătă s-a impus la sprint în Marele Premiu al Italiei, campionul mondial în exercițiu a câștigat cursa de duminică, după 23 de tururi perfect controlate. Pilotul de la Ducati a plecat din pole position și nu a cedat niciodată primul loc pentru a trece linia de sosire în fața lui Jorge Martin (Pramac) și Johann Zarco (Pramac).

Francezul a obținut al treilea podium al sezonului (al 17-lea din cariera sa la MotoGP), după locul 2 în Argentina și locul 3 la Le Mans luna trecută. Zarco și-a ratat însă startul, coborând de pe locul 9 pe 12. Dar și-a găsit ritmul pe parcursul tururilor pentru a-și prinde adversarii.

Căderile fraților Marquez i-au deschis calea pentru a-l depăși pe Luca Marini în turul 18. Italianul de la VR46 a opus o rezistență bună, dar Zarco, cu controlul său asupra pneurilor, a reușit să termine cu o diferență de peste două secunde.

Pentru Fabio Quartararo, în schimb, calvarul continuă. Plecat de pe locul 15, francezul de la Yamaha a rămas blocat în mijlocul putonului și nu a putut obține mai mult decât un loc 11, în spatele coechipierului său Franco Morbidelli.

În clasamentul Campionatului Mondial, Bagnaia e în frunte cu 21 de puncte în fața lui Marco Bezzecchi (locul 8 în cursă, după locul 2 obținut cu o zi înainte). Martin este pe locul 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.