Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francezii s-au REVOLTAT: Petiție cu număr uriaș de semnături împotriva lui Brigitte Macron

http://www.lexpress.fr
Brigitte Emmanuel Macron

O petiţie 'împotriva statutului de Primă Doamnă pentru Brigitte Macron', iniţiativă lansată pe internet în urmă cu două săptămâni, a strâns până duminică peste 150.000 de semnături, în speranţa că va opri proiectul preşedintelui francez, transmite AFP, conform agerpres.ro. 

'Nu există niciun motiv pentru ca soţia şefului statului să poată obţine un buget din fonduri publice', afirmă petiţia adresată preşedintelui Emmanuel Macron şi prim-ministrului Edouard Philippe.

Scandal sexual la o mare televiziune! Două jurnaliste se plâng că sunt HĂRȚUITE


Petiţia, care a adunat până acum 152.000 de semnături, a fost lansată pe site-ul change.org de Thierry Paul Valette, preşedintele mişcării politice Egalitatea Naţională. 

'Brigitte Macron dispune la ora actuală de o echipă de doi-trei colaboratori, ca şi de doi secretari şi doi agenţi de securitate, ceea ce este suficient', mai afirmă textul, scoţând în evidenţă contextul de 'economii' pe care doreşte să le realizeze guvernul.

Accident pe Autostrada Soarelui. Traficul este deviat


Petiţionarii dau totuşi asigurări că 'denunţă cu fermitate orice atacuri sexiste împotriva lui Brigitte Macron' şi că 'nu îi pun (acesteia) sub nicio formă sub semnul întrebării competenţele'. 

'Cu toate acestea, într-o perioadă de moralizare a vieţii politice franceze', prin adoptarea recentă a unui proiect de lege care interzice angajarea membrilor de familie drept colaboratori de către miniştri şi parlamentari, 'nu putem cauţiona în mod decent iniţiativa unui statut specific al soţiei' preşedintelui, susţine textul. 

În timpul campaniei prezidenţiale, Emmanuel Macron a indicat că, dacă va fi ales, soţia sa va avea 'un rol public', fără a fi 'remunerată de contribuabil', el invocând ieşirea 'dintr-o ipocrizie franceză'. 

Tema statutului de Primă Doamnă a ajuns săptămâna trecută în Adunarea Naţională, cu prilejul dezbaterii proiectelor de lege privind moralizarea vieţii politice. Deputaţii stângii radicale au apărat fără succes un amendament pentru ca soţiei preşedintelui, ca şi celor alor membrilor guvernului sau parlamentarilor, să nu li se poată pune la dispoziţie resurse financiare.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.