Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francezul Jerome France câștigă prima etapă a Campionatului Naţional de Super Rally

fiaerc.com
wrc automobilism

Francezul Jerome France, pe un monopost Formula Renault, a câştigat prima etapă a Campionatului Naţional de Super Rally, desfăşurată sâmbătă, pe un circuit stradal în Mangalia, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Treizeci de piloţi au luptat pentru victorie pe circuitul stradal de 3,75 de kilometri, iar în cele din urmă victoria i-a revenit lui France, după un ''duel incredibil'' cu Mihai Leu (Radical) şi Costel Căşuneanu (Skoda Fabia R5).

Căşuneanu, campionul naţional en titre, a avut un timp mai bun decât al francezului, însă a fost penalizat cu 3 secunde după ce a lovit o şicană de pe traseu, manevră interzisă, scrie Agerpres.ro.

Jerome France a fost înregistrat cu timpul de 02 min 35 sec 205/1000, fiind urmat de Mihai Leu, 02 min 35 sec 393/1000, şi de Costel Căşuneanu, 02 min 36 sec 351/1000.

Câştigătorul a comparat etapa de la malul mării cu celebrul circuit stradal de la Monte Carlo: ''Chiar le-am arătat prietenilor mei din Franţa poze de aici şi au fost încântaţi de ceea ce s-a întâmplat. Am câştigat, dar asta nu mă transformă într-un favorit la titlu''.

Printre cei care s-au mai calificat în finală au fost Dani Oţil, Emil Ghinea, Aurelian Andronache, Istvan Beko, Ionuţ Moisii, Vlad Cosma, Zoltan Martincsek şi Vali Porcişteanu. Câştigător în 2019 la Mangalia, Oţil a fost al patrulea, însă s-a confruntat cu probleme tehnice pe parcursul etapei. Pe lângă monoposturi şi prototipuri, fanii prezenţi au avut ocazia de a vedea în acţiune un Mini eletric, pilotat de Ciprian Lupu, dar şi o Dacia 1300, din cadrul proiectului Dacia Revival.

Următoarea etapă va avea loc în perioada 18-19 iunie pe străzile din Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.