Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francezul Laurent Hilaire va prelua conducerea Staatsballett din Bavaria

balletherald.com
Staatsballett balet

Francezul Laurent Hilaire, care a părăsit baletul Teatrului Stanislavski din Moscova din cauza invadării Ucrainei, va prelua conducerea Staatsballett din Bavaria, a anunţat joi compania, una dintre cele mai prestigioase din Germania, relatează AFP.

''Staatsballett va continua să-şi sporească reputaţia internaţională şi să creeze momente deosebite pe scenă. Sunt foarte mulţumit de această colaborare'', a salutat într-un mesaj transmis pe Twitter Serge Dorny, directorul Staatsoper din Bavaria, care conduce compania şi orchestra.

''Laurent Hilaire este (...) o personalitate artistică foarte apreciată la nivel internaţional şi are o reţea excelentă'', a afirmat de asemenea ministrul bavarez al Artelor, Markus Blume, citat într-un comunicat care anunţă această numire, potrivit Agerpres.ro.

Francezul, în vârstă de 59 de ani, fost dansator de prestigiu al Operei din Paris, îşi va prelua funcţiile pe 9 mai la München. El este succesorul rusului Igor Zelenski care, după şapte ani petrecuţi în Bavaria, a demisionat la începutul lunii, invocând motive personale în timp ce contractul său era până în 2026.

Laurent Hilaire anunţase la câteva zile după invadarea Ucrainei de către trupele ruse că îşi părăseşte postul din fruntea instituţiei de la Moscova precum şi capitala rusă.

''Regret această decizie''. ''Am lucrat în armonie (cu echipele de teatru), plec cu tristeţe dar contextul nu-mi mai permite să lucrez liniştit'', a declarat el.

Numit director de dans al Teatrului academic muzical Stanislavski în urmă cu cinci ani, Laurent Hilaire a fost al doilea francez care a condus o trupă de balet în Rusia, la aproape 150 de ani după ilustrul său predecesor, dansatorul şi coregraful Marius Petipa, figură majoră a dansului în secolul al XIX-lea şi director al Baletului Imperial din Sankt Petersburg.

Considerat unul dintre cei mai străluciţi dansatori francezi ai generaţiei sale, Laurent Hilaire a reînnoit repertoriul companiei ruse, a treia după Balşoi de la Moscova şi Mariinsky din Sankt Petersburg.

Născut în 1962, el a absolvit Şcoala de Dans a Operei din Paris. Angajat în corpul de balet, a fost numit ''Stea'' în 1985, la vârsta de 22 de ani, de Rudolf Nureyev, celebru balerin originar din fosta URSS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.