Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francmasonii au fost INTERZIȘI în Guvernul din Italia de noua coaliție guvernamentală: Ei denunță măsura ca fiind de sorginte fascistă

loggia heredom 1224
francmasonerie Grande Oriente d'Italia

Francmasoneria italiană a denunţat vineri ca 'anticonstituţional' şi reamintind de 'legile fasciste' programul populiştilor italieni - Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) şi Liga (extrema dreaptă) - care prevede interdicţia ca francmasonii să intre în guvern, relatează France Presse preluat de agerpres.

Scenariul cel mai NEGRU pentru PSD: cum se poate ajunge la PULVERIZAREA coaliției de guvernare/ANALIZĂ

'Codul etic' al programului prezentat vineri de Ligă şi Mişcarea 5 Stele prevede că 'nu pot intra în guvern' persoane condamnate penal, care sunt în proces (de judecare) pentru infracţiuni grave sau care fac parte din 'francmasonerie'.

Marele Orient al Italiei (Grande Oriente d'Italia /GOI/) a reacţionat rapid, reamintind că 'francmasonii jură solemn credinţă Republicii Italiene şi se angajează să respecte normele şi legile ei'. 

'Ideea introducerii unei clauze antifrancmasoni în contractul dintre Liga şi M5S este contrară principiilor constituţionale. Aceasta aminteşte de legile fasciste pe care francmasonii le-au denunţat dintotdeauna şi care reprezintă consecinţele unei derive liberticide periculoase', susţine Marele Orient al Italiei într-un comunicat.

Organizaţia evocă în acest context articole din Constituţie care se opun acestei discriminări şi menţionează numele membrilor săi care s-au distins în istoria ţării, de la Garibaldi la Goffredo Mameli, autorul imnului italian.

'Cei care gândesc să utilizeze în scopuri politice o campanie împotriva francmasonilor pentru a-i împiedica să-şi exercite drepturile fundamentale comit un abuz şi trebuie să-şi asume responsabilitatea', se menţionează în text.

Marele Orient al Italiei cere, de asemenea, şefului statului - garant al tuturor italienilor - să se asigure că Legea Fundamentală este aplicată pe deplin şi fără discriminare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.