Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Fillon a restituit împrumutul fără acte primit de la un om de afaceri

france24.fr
François Fillon

Candidatul dreptei la preşedinţia Franţei, Francois Fillon, a restituit pe 27 februarie împrumutul de 50.000 de euro pe care l-a primit din partea unui prieten om de afaceri, a scris miercuri săptămânalul Le Canard Enchaîné, citat de agenţia EFE. Conform acestei publicaţii, Marc Ladreit de Lacharriere, proprietarul revistei 'La Revue des Deux Mondes', unde soţia lui Francois Fillon, Penelope, a avut un contract de colaborare literară între mai 2012 şi decembrie 2013, a primit pe 27 februarie un cec semnat de candidatul dreptei la preşedinţie.

În timpul unui interogatoriu desfăşurat pe 30 ianuarie, Fillon a spus că a fost vorba despre un împrumut fără dobândă şi fără dată limită de rambursare. Însă el nu a declarat acest împrumut, pentru care nici măcar nu a semnat un act. Prin urmare, justiţia franceză a considerat că el s-a sustras de la plata unor impozite şi l-a pus marţi sub acuzare în acest dosar şi în cel referitor la presupusele angajări fictive ale soţiei şi copiilor săi în birouri parlamentare în perioada 1998 şi 2012, scandal izbucnit în urma unor dezvăluiri publicate tot de săptămânalul Le Canard Enchaîné şi despre care Fillon susţine că sunt motivate politic.

Această publicaţie mai scrie că Fillon a decis să restituie acel împrumut pentru a limita pagubele produse de scandalul angajărilor fictive. Le Canard Enchaîné a scris de asemenea şi despre ultima dezvăluire ce îi poate afecta imaginea lui Fillon, aceea privind costumele în valoare de circa 48.000 de euro pe care i le-a oferit un 'prieten generos'. Această publicaţia precizează identitatea acestuia în ediţia de miercuri, el fiind avocatul Robert Bourgi, a cărui relaţie cu Fillon a început în 1979, conform Agerpres.

Iniţial favorit al scrutinului din aprilie-mai, după izbucnirea scandalului privind locurile de muncă fictive ale membrilor familiei sale sondajele nu îi mai dau şanse nici măcar să intre în turul doi, în care ar urma să se confrunte centristul Emmanuel Macron şi lidera extremei drepte, Marine Le Pen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.