Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Fillon îl critică dur pe Bashar al-Assad: 'Este un dictator şi un manipulator'

Bashar al-Assad este "un dictator, un manipulator", a declarat miercuri candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale din Franţa, Francois Fillon, ca reacţie la afirmaţiile preşedintelui sirian care a calificat "binevenită" poziţia lui Fillon asupra Siriei, relatează AFP, conform agerpres.

"Bashar Al-Assad este un dictator, este un manipulator şi doresc să atrag atenţia presei franceze asupra faptului că nu este necesar să se preteze la manipulările lui Bashar al-Assad", a declarat Fillon într-un interviu acordat BFMTV şi RMC.

Citeşte şi: Moscova îl cheamă la raport pe Dodon. Liderul de la Chişinău SPERĂ să se vadă cu Vladimir Putin

Întrebat despre Francois Fillon într-un interviu difuzat luni de mai multe posturi de televiziune franceze, preşedintele sirian a declarat că "retorica sa privind teroriştii sau, să spunem, prioritatea luptei împotriva terorismului fără a interveni în treburile altor ţări, este binevenită".

"Este clar că este vorba despre o manipulare. Un dictator care a făcut declaraţii la televiziunea franceză asupra politicii franceze, asta se numeşte manipulare", a insistat miercuri fostul premier francez, care susţine ideea unui dialog cu toate părţile implicate în conflictul sirian.

"Nu, nu doresc ca Al-Assad să rămână la putere", a spus el. "El este un dictator cu un trecut sângeros (...). Spun doar că Bashar al-Assad are sprijinul unei părţi a populaţiei siriene (...) iar diplomaţia franceză şi diplomaţia occidentală, prin refuzul chiar al ideii de a vorbi cu Al-Assad, sunt excluse din conflictul sirian".

Francois Fillon a declarat la mijlocul lunii noiembrie 2016, în timpul unei dezbateri televizate între candidaţii la alegerile primare ale dreptei, că, dacă va fi ales preşedinte al Franţei, "ar redeschide cel puţin un post diplomatic la Damasc pentru a avea un canal de discuţii cu regimul sirian" şi că regimul de la Damasc a oferit cel mai bun zid de apărare împotriva jihadismului pentru creştinii din Orient.

Candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale din Franţa are relaţii bune cu preşedintele rus Vladimir Putin, aliat al regimului sirian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.