Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Fillon spune că nu se retrage din cursa prezidențială

rfi.fr
Francois Fillon

Candidatul dreptei franceze la alegerile prezidenţiale Francois Fillon a admis duminică ''partea sa de responsabilitate'' în paralizia campaniei sale din cauza suspiciunilor referitoare la angajările fictive, fără să cedeze apelurilor de a se retrage din cursă, în faţa a zeci de mii de simpatizanţi reuniţi la Paris, relatează AFP.

''Ei cred că sunt singur, ei vor să fiu singur. Vă mulţumesc pentru prezenţa voastră. Aţi înfruntat intemperiile, ordinele, caricaturile şi uneori chiar invectivele'', a afirmat Fillon în discursul său.''Ştiu care este partea mea de responsabilitate în această încercare. Dincolo de trădări, de calendarul judiciar, de campania de denigrare, este desigur din vina mea că acest proiect, pe care eu îl duc, în care cred, în care credeţi şi voi, întâmpină atâtea obstacole formidabile'', a mai spus el, scrie agerpres.ro.

Această ''mare adunare populară'', organizată aproape de Turnul Eiffel, pare drept unul dintre ultimele sale cartuşe pentru a riposta celor care îi cer să se retragă din cauza scandalului provocat de salariile primite de către soţia sa Penelope şi de către doi dintre copiii lor pentru locuri de muncă fictive ca asistenţi parlamentari.

Campionul dreptei ''mizează pe stradă pentru a-şi salva candidatura'', estimează Le Monde. Pentru prima dată de la izbucnirea scandalului, la sfârşitul lui ianuarie, candidatul conservator nu a mai repetat totuşi că va merge până la capăt cu candidatura sa.

François Fillon se va exprima în cursul serii la canalul de televiziune France 2. Luni, membrii comitetului politic al partidului ''Republicanii'' se vor întruni pentru a evalua situaţia şi pentru a discuta despre o eventuală înlocuire a lui Fillon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.