Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Hollande: Caracterul terorist al atacului de la Luvru nu poate fi pus la îndoială

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Inquam Klaus Iohannis Francois Hollande Măgurele

Preşedintele francez Francois Hollande a subliniat vineri în capitala Maltei că operaţiunea 'Santinela' de supraveghere a locurilor sensibile din Franţa a permis să fie 'împiedicat un act al cărui caracter terorist nu poate fi pus la îndoială', informează AFP. 'Operaţiunea Santinela a permis, chiar dacă cei vizaţi erau militari, să fie împiedicat un act al cărui caracter terorist nu poate fi pus la îndoială', a subliniat şeful statului francez în faţa presei în timpul summitului european de la Valletta, referindu-se la atacul din dimineaţa de vineri de la Muzeul Luvru din Paris. 'Îi revine justiţiei să facă ancheta necesară', a adăugat Hollande.

Potrivit lui Francois Hollande, 'ameninţarea este acolo, ea rămâne şi va trebui să-i facem faţă' şi 'acesta este motivul pentru care am mobilizat atâtea mijloace şi vom continua să o facem atât timp cât va fi necesar'. Reluând mesajul unui comunicat difuzat mai devreme de Palatul Elysee, preşedintele Hollande a 'salutat curajul, hotărârea şi decizia acestor militari care au făcut faţă' atacului de la Luvru, în centrul Parisului. 'Unul a fost rănit, altul a reacţionat cum trebuia', reuşind să-l 'neutralizeze pe agresor', care a fost 'spitalizat, dar va fi interogat când va fi posibil să se facă acest lucru', a explicat şeful statului.

De asemenea, Francois Hollande a subliniat din nou 'eficienţa operaţiunii Santinela, care îi protejează pe francezi în toate locurile publice' cum 'a fost şi cazul la Luvru'. 'În acest moment, miniştrii (Jean-Yves) Le Drian şi (Bruno) Le Roux (Apărare şi Interne) sunt la faţa locului' pentru 'a avea confirmarea că evenimentul este controlat în totalitate', a mai spus liderul francez. În comunicatul Palatului Elysee, şeful statului francez a condamnat o 'agresiune sălbatică', exprimându-şi 'solidaritatea cu soldatul rănit' şi reafirmând 'hotărârea autorităţilor de a acţiona fără încetare în vederea apărării securităţii francezilor şi de a lupta împotriva terorismului', conform Agerpres. Un bărbat a atacat vineri cu o armă albă, strigând 'Allah Akbar!', militari de gardă la intrarea în galeria Carusel care duce spre Luvru. Soldaţii au ripostat, rănindu-l grav pe atacator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.