Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Hollande, decorat de preşedintele Iohannis cu Ordinul Naţional 'Steaua României'

steaua romaniei

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat cu Ordinul Naţional 'Steaua României' în grad de Colan pe omologul său francez, Francois Hollande. 

Decretul a fost publicat, luni seară, în Monitorul Oficial. 

Şeful statului român l-a decorat pe preşedintele francez "în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală avută la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre România şi Republica Franceză, pentru înţelegerea şi interesul manifestate faţă de istoria şi cultura românească". 

Decorarea a fost făcută având în vedere propunerea ministrului Afacerilor Externe. Ordinul Naţional "Steaua României" este cea mai înaltă distincţie a statului român, iar gradul de Colan este al şaselea în ordine crescătoare şi cel mai înalt grad al acestui Ordin. 

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, efectuează marţi o vizită de stat în România, ocazie cu care se va întâlni cu omologul român, Klaus Iohannis, şi cu premierul Dacian Cioloş. 

Preşedintele francez va fi primit marţi dimineaţă la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, cu care va avea convorbiri tete-a-tete, urmate de convorbiri oficiale şi de o declaraţie de presă comună. 

Tot marţi, cei doi şefi de stat vor merge la Centrul de Cercetare ELI-NP din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" de la Măgurele, unde vor vizita Camera de Control Laser şi vor participa la deschiderea evenimentului economic "Parteneriatele franco-române de viitor". 

De asemenea, Francois Hollande va vizita, alături de premierul Dacian Cioloş, fabrica de elicoptere Airbus România. Liderul de la Palatul Elysee are programat şi un prânz oficial alături de premierul român. La sfârşitul zilei, Klaus Iohannis va oferi un dineu de stat. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.