Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Hollande și Dacian Cioloş au inaugurat fabrica Airbus din Ghimbav: Ce promisiuni s-au făcut

Dacian Ciolos Francois Hollande

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi premierul României, Dacian Cioloş, au inaugurat fabrica Airbus din Ghimbav. În doar un an de zile, un nou elicopter se va construi în judeţul Braşov. Dacian Cioloş a primis că, în cel mai scurt timp, acest proiect va propune şi 350 de locuri de muncă.

Citeşte şi: Deputații schimbă ordonanța anti-plagiat: S-a găsit portița de scăpare pentru cei acuzați

Cioloş a declarat că investiţia Airbus de la Ghimbav pune România pe harta producătorilor de elicoptere, afirmând că autorităţile române analizează cumpărarea de elicoptere H215, care se vor produce în localitatea braşoveană. "Pentru industria aeronautică, viitorul se construieşte pe experienţa trecutului. (...) Este o investiţie care creează 350 de locuri de muncă noi (...), care pune România pe harta producătorilor de elicoptere din lume cu un produs nou, pe care sperăm şi noi să îl vedem în activitate, în zbor cât mai repede. Vom analiza cu foarte mare atenţie această ofertă şi pentru noi. Este un produs nou. Dincolo de aceasta, avantajul lui este că oferă mentenanţă aici, loco, în România. Avem în analiză şi la MAI, şi la MApN acolo unde există nevoi de dotare pentru elicoptere de intervenţie, multirol. Analizăm şi această ofertă şi sper că, aşa cum Dacia Renault a dovedit competitivitate pe piaţă, sperăm ca acest produs să îşi dovedească competitivitatea şi (...) să mergem împreună să cucerim piaţa internaţională", a afirmat Cioloş.

Citeşte şi: ÎNFRÂNGERE pentru DNA: După Victor Ponta, scapă şi Sebastian Ghiţă

La rândul său, preşedintele Franţei s-a declarat extrem de mândru de ceea ce s-a realizat la Ghimbav. "Este un proiect de dimensiune europeană deoarece are de asemenea vocaţia să consolideze industria apărării în Europa. Este ceea ce dorim să facem şi ceea ce doresc să propun peste câteva zile la summitul de la Bratislava. Trebuie să avem o cooperare (...) pentru a putea să dăm Europei condiţiile pentru a avea o politică europeană de apărare", a spus Hollande.

Citește și: Nici în filme nu vezi așa ceva: MĂCEL la o piscină între tineri / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.