Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frans Timmermans afirmă că nu va ezita să protejeze companiile din UE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Frans Timmermans

Uniunea Europeană nu va ezita să impună măsuri de protejare a companiilor europene de concurenţii care nu respectă Acordul de la Paris din 2015 privitor la reducerea încălzirii globale, a declarat luni, la Madrid, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene pentru Pactul ecologic european, Frans Timmermans, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Răspunzând unei întrebări privind poziţia Uniunii Europene referitoare la o posibilă 'taxă pe carbon' impusă marilor poluatori, Timmermans şi-a exprimat speranţa că nu va fi necesară o asemenea măsură în condiţiile în care ţările pun în practică prevederile Acordului de la Paris. 

''Sper că nu va fi nevoie de o astfel de măsură, dar dacă va trebui atunci nu vom ezita să o adoptăm'', a afirmat Frans Timmermans într-o conferinţă de presă în marja celei de-a 25-a conferinţe a ONU privind schimbările climatice (COP25), care se încheie vineri.

Citește și: Un leu a ucis un om, la Nairobi, după ce a scăpat dintr-un parc naţional

În luna octombrie, vicepreşedintele executiv al CE pentru Pactul ecologic european a anunţat că va începe analizarea oportunităţii introducerii noii taxe, menită să protejeze companiile europene de concurenţa neloială prin creşterea costurilor de producţie din ţările care iau măsuri inadecvate contra schimbărilor climatice. 

China, un exportator important de bunuri către UE, s-a declarat împotriva unei asemenea taxe, care ar duce la creşterea preţurilor produselor chinezeşti în Europa. 

Totuşi, Frans Timmermans a subliniat că Europa nu va permite ca industriile sale să fie puse ''într-o poziţie mult mai slabă faţă de alţii'' dacă blocul comunitar ajunge să reducă emisiile de gaze cu efect de seră mai rapid decât ceilalţi actori majori din economia mondială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.