Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frans Timmermans AVERTIZEAZĂ România: INTERZICE Guvernului să dea OUG în favoarea unor funcționari de rang inalt

Vimeo
Frans Timmermans

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis un avertisment pentru Guvern să nu dea OUG care să ajute ”funcționari de rang înalt” care au probleme cu justiția.

Citește și: SURSE - Klaus Iohannis pregătește o mare lovitură: Cristina Tarcea, judecător la Curtea Constituțională

"Situația din România. Am informat Colegiul cu privire la situația din România. România trebuie să revină urgent la un proces de reformă și să se abțină de la orice măsuri care ar putea să ducă la un regres al tuturor lucrurilor realizate în ultimii ani..Aș vrea să avertizez Guvernul român să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar și să creeze impunitate pentru funcționarii de nivel înalt care au pedepse și condamnări pentru corupție", a declarat prim- vicepreședintele CE.

Timmermans spune însă că nu a tras concluzia că România a revenit pe calea cea bună.

"Am avut mai multe întâlniri și convorbiri cu doamna Dăncilă, în ultimele două luni pe subiect. Am reînceput discuțiile tehnice pe MCV și am cerut rezultate cât mai urgent. Am arătat foarte clar că a vorbi de dragul vorbei nu este suficient, că avem nevoie de acțiuni concretedin partea României și acestea trebuie să apară cât mai curând. Discuțiile tehnice acoperă toate subiectele, recomandările din MCV, ordonanțele de urgență, transpunerea directivei PIF, directiva privind prezumția de nevinovăție privind înghețarea și confiscarea averilor și secția de urmărire a magistraților. Din păcate, nu am putut încă trage concluzia că România se află din nou pe calea cea bună. Dacă aceste probleme nu sunt rezolvate, atunci Comisia va trebui să facă ceva concret cu mijloacele care-i stau la discpoziție", a mai spus Timmermans.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.