Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frans Timmermans, reacție după victoriile democraţilor în alegerile din SUA: Votanții și-au susținut valorile. La fel vom face şi noi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Frans Timmermans

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a salutat miercuri victoriile obţinute de candidaţii democraţi în alegerile de la jumătate de mandat din SUA, considerându-le o respingere clară a 'grosolăniei' şi 'rasismului', transmite Reuters, scrie Agerpres.

'Inspiraţi de votanţi din SUA care au ales speranţa în locul fricii, civilitatea în locul grosolăniei, incluziunea în locul rasismului, egalitatea în locul discriminării', a scris pe Twitter Frans Timmermans.

'Ei şi-au susţinut valorile. La fel vom face şi noi', a adăugat Timmermans.

Olandezul şi-a anunţat candidatura din partea stângii la şefia Comisiei Europene ce se va constitui în urma alegerilor din mai 2019 pentru Parlamentul European.

Un alt comisar european socialist, francezul Pierre Moscovici, responsabil cu afacerile economice şi financiare, a avut, la rândul său, un comentariu ironic la adresa preşedintelui Donald Trump, care afirmase anterior, tot pe Twitter, că alegerile au fost un 'imens succes'.

'Democraţii au câştigat Camera Reprezentanţilor pentru prima oară în opt ani în ciuda manipulării republicane puternice' a districtelor electorale, a scris Moscovici pe Twitter. 'Donald Trump are dreptate: 'Succes imens în seara asta'', a adăugat el ironic.

Citeste si Accident AVIATIC : Un avion de agrement s-a prăbușit la Topoloveni

Comisia Europeană şi preşedintele Jean-Claude Juncker nu au avut deocamdată niciun comentariu cu privire la alegerile de marţi din SUA.

Criticile lui Trump cu privire la Uniunea Europeană, inclusiv lăudarea deciziei Marii Britanii de a ieşi din UE, politica sa în Orientul Mijlociu şi ameninţările cu un război comercial împotriva UE îi îngrijorează liderii europeni.

Comisia condusă de Juncker a ajuns la un acord cu administraţia Trump în iulie pentru a evita impunerea de noi tarife americane la produsele europene, dar relaţiile între cele două maluri ale Atlanticului rămân tensionate. Cu toate acestea, pierderea controlului republican în Camera Reprezentanţilor ar putea submina capacitatea lui Trump de a-şi pune în aplicare unele din politicile comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.