Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa, a doua economie a zonei euro, va reveni la nivelul anterior pandemiei până la finalul lui 2021

alegeri franta

Franţa, a doua economie a zonei euro, "are o evoluţie bună" datorită majorării cheltuielilor de consum şi în pofida restricţiilor care încă se menţin pentru a opri răspândirea pandemiei, a afirmat luni ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, la postul de televiziune France 2, transmite Reuters, citat de agerpres.

Obiectivul este acum ca economia franceză să revină la nivelul de creştere de dinaintea pandemiei până la finalul lui 2021, a declarat oficialul.

Bruno Le Maire a dat asigurări că ţara este în grafic pentru a-şi îndeplini ţinta de creştere de 6% în 2021.

Activitatea economică în Franţa s-a atenuat în august comparativ cu luna precedentă, din cauza problemelor din lanţurile de aprovizionare şi a impunerii ''paşaportului sanitar'' care oferă dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau a testării negative la COVID-19. Oamenii trebuie să prezinte un ''paşaport sanitar'' atunci când merg în restaurante sau cinematografe, când călătoresc cu trenul pe distanţe lungi şi, în unele locuri, atunci când intră în centrele comerciale.

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în sectorul serviciilor, dominant în Franţa, a scăzut la 56,4 puncte în august, de la 56,8 puncte luna precedentă, în timp ce analiştii estimau un nivel de 57 de puncte pentru luna aceasta, arată datele preliminare publicate luni de compania de analize financiare Markit.

Dificultăţile provocare de problemele cu care se confruntă transportul maritim au avut ca rezultat întreruperi în lanţurile de aprovizionare, companiile din întreaga lume fiind afectate.

De asemenea, indicatorul pentru industrie a scăzut la 57,3 puncte în august, de la 58 puncte luna precedentă, în timp ce analiştii estimau un nivel de 57,8 de puncte pentru luna aceasta. Ca urmare, indicatorul general Composite Purchasing Managers (PMI) în Franţa, care măsoară activitatea în industrie şi sectorul serviciilor, a scăzut la 55,9 puncte în august, de la 56,6 puncte luna precedentă. Un indicator PMI de peste 50 de puncte arată o expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economiei.

"O altă lună de creştere solidă în Franţa s-a înregistrat în august, arată datele preliminare. Totuşi, există factori care frânează creşterea - problemele din lanţurile de aprovizionare şi efectele impunerii ''paşaportului sanitar'' asupra afacerilor, a apreciat economistul Markit, Joe Hayes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.