Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța a fost eliminată din cursa pentru medalii la Campionatul European de Handbal Masculin

Federatia Romana de Handbal
handbal

Franța a fost eliminată din cursa pentru medalii la Campionatul European de Handbal Masculin după numai patru zile. Cei supranumiți „Experții” au pierdut și al doilea joc în cadrul Grupei D, 26-28 cu Portugalia, potrivit Mediafax.

În primul meci, selecționata lui Didier Dinart a cedat incredibil în fața Portugaliei cu scorul de 28-25. Astfel, Franța era condamnată să învingă Norvegia în jocul doi, într-o sală ostilă la Trondheim. Karabatic & Co au început mai slab, astfel că s-au văzut conduși la trei goluri, cu 6-3, 7-4, 8-5, dar au reușit să revină până la pauză și chiar să plece în avantaj la cabine, cu 15-14. La începutul părții secunde, a venit rândul Franței să se deprindă la 3 goluri, dar Sagosen & Co au pus în scenă cel mai bun handbal și au reușit să doboare cea mai bună reprezentativă a lumii în ultimii 20 de ani.

Gazdele au egalat la 19-19 în minutul 38, iar de acolo nu au mai cedat inițiativa. În timp ce Norvegia a început să câștige încredere cu fiecare reușită și minut scurs din joc, jucătorii Franței s-au precipitat tot mai mult în atac, iar reușitele au alternat cu ratările. La sfârșitul celor 60 de minute, la scorul de 28-26 pentru Norvegia, Franța a trăit o adevărată dramă handbalistică. Eliminarea de la un turneu final încă după patru zile.

Citește și: A murit Cristina Țopescu

În prima partidă a zilei din Grupa D, Portugalia a învins Bosnia cu 27-24. Astfel, după două etape, Franța și Portugalia au deja patru puncte, în timp ce Franța a rămas cu zero puncte. Niciodată în istoria competiției nu s-a întâmplat ca „Experții” să nu treacă de prima fază. Cea mai slabă clasare a fost la ediția din 2012 – locul 11.

Cel mai deranjant lucru pentru Franța după această contraperformanță este faptul că aceasta a venit chiar în anul olimpic. Karabatic & Co au ratat șansa de a se califica direct pentru întrecerile de la Tokyo, astfel că în aprilie vor merge la un turneu preolimpic. Franța a ratat și calificarea directă la Campionatul Mondial 2021, astfel că ajunge în play-off-ul din luna iunie. „Sare” peste faza a doua a calificărilor, pentru că are deja biletele pentru turneul preolimpic. Așadar, Franța nu intră în calcul ca adversar pentru România în faza a doua a calificărilor din luna aprilie.

Ar mai fi de remarcat faptul eșecul băieților vine la doar o lună distanță după cel al fetelor, care au ratat calificarea în Main Round la Campionatul Mondial, deși erau la vremea respectivă campioanele en-titre. Ziua a patra la Campionatul European a consemnat încă o surpriză, înfrângerea Suediei în fața Sloveniei cu 21-19, în cadrul Grupei F. Suedia este una dintre țările gazde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.