Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța a fost invadată de fum: 75% din teritoriu e ocupat de smogul de la incendiile din Canada

incendiu canada

Urme de smog de la incendiile forestiere care fac ravagii în Canada au fost înregistrate în aproximativ 75% din Franța, potrivit postului de radio France Info, citând serviciile meteorologice.

"În prezent, trei sferturi din teritoriul țării este afectat", a declarat Jorry Vallon, purtător de cuvânt al organizației guvernamentale franceze France-Météo.

El a menționat că locuitorii din Franța pot observa un "cer cețos cu o nuanță lăptoasă", dar din moment ce fumul de la incendii este încă înregistrat la o altitudine destul de mare, "nu există atât de multe consecințe negative asupra calității aerului".

Context

De la începutul lunii iunie, incendii puternice au făcut ravagii în estul Canadei, în special în provincia Quebec. Autoritățile locale au numit situația fără precedent. Echipamentele speciale, inclusiv aviația, sunt implicate în lupta împotriva incendiilor.

În ajunul celui mai mare oraș din Quebec - Montreal - a înregistrat un nivel "periculos pentru sănătate" de poluare a aerului, locuitorii locali au fost sfătuiți să rămână acasă și să poarte măști dacă sunt forțați să iasă afară.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.