Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța a redus pierderile de pe piața auto europeană

APIA
masini

Piaţa auto europeană a scăzut şi în luna iunie, dar declinul a fost mai modest decât în lunile precedente, graţie în special planului de susţinere a industriei auto adoptat în Franţa, arată cifrele publicate joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, 1,131 milioane de autoturisme au fost înmatriculate în luna iunie 2020 în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în scădere cu 24,1% comparativ cu 1,491 milioane de unităţi, înregistrate în aceeaşi lună din 2019. Scăderea din luna iunie este totuşi mai mică decât cea de 56,8% înregistrată în luna mai şi căderea record de 78,3% înregistrată în luna aprilie.

ACEA subliniază că toate pieţele auto din UE au continuat să înregistreze scăderi semnificative în luna iunie, cu excepţia Franţei, unde vânzările de autoturisme au înregistrat un avans de 1,2%, "graţie noilor facilităţi pentru stimularea vânzărilor de vehicule cu emisii reduse care au fost introduse de Guvernul francez la începutul lunii iunie", subliniază ACEA.

Marile pieţe auto europene au înregistrat scăderi de două cifre luna trecută, în frunte cu Spania (minus 36,7%), Germania (minus 32,3%) şi Italia (minus 23,1%).

Citește și: Ce REGULI sunt în noua STARE DE ALERTĂ care începe vineri, pentru încă 30 de zile

Piaţa auto din România a înregistrat o contracţie de 27,8% în luna iunie 2020, fiind înmatriculate 10.161 de autoturisme, comparativ cu 14.082 autoturisme în luna iunie a anului trecut.

În ceea ce priveşte marii producători auto, în luna iunie, vânzările Volkswagen Group au scăzut cu 25,9%, în timp ce Renault şi PSA Group au raportat un declin al vânzărilor de 16,4%, respectiv 29,6%, în toate cazurile fiind vorba de o îmbunătăţire faţă de lunile mai şi aprilie.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în UE, Marea Britanie şi ţările EFTA au scăzut cu 18,4%, în iunie, până la 47.687 de unităţi, după un declin de 54%, în mai, până la 25.296 de unităţi, şi o prăbuşire de 79,6% în luna aprilie până la 10.031 de unităţi.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.