Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa AMÂNĂ extrădarea în Serbia a fostului premier kosovar

Curtea de Apel din Colmar, estul Franţei, a amânat joi decizia cu privire la cererea de extrădare în Serbia a fostului prim-ministru kosovar Ramush Haradinaj, pe care regimul de la Belgrad îl acuză de crime de război, transmite Reuters, conform agerpres.

Ramush Haradinaj, fost comandant al Armatei de Eliberare a Kosovo (UCK), a fost arestat în Franţa pe 4 ianuarie, la sosirea pe aeroportul Basel-Mulhouse, din estul ţării, la bordul unei aeronave care decolase din Priştina. Arestarea a avut loc în baza unui mandat internaţional emis de Serbia, care îl acuză pe Haradinaj de crime de război în timpul conflictului din Kosovo, între 1998 şi 1999.

Natura se dezlănţuie în China. Cel puţin şase persoane au fost UCISE

Arestarea a tensionat suplimentar relaţiile între Serbia şi fosta sa provincie Kosovo, care şi-a declarat independenţa în 2008, cu sprijin occidental.

Partidul lui Haradinaj, Alianţa pentru Viitorul Kosovo, a cerut autorităţilor franceze să înceteze toate procedurile judiciare împotriva acestuia.

Serbia a avertizat că va refuza pe viitor să dea curs cererilor de extrădare înaintate de Franţa dacă aceasta nu îl va preda pe Haradinaj.

Prim-ministru din decembrie 2004 până în martie 2015, Ramush Haradinaj a demisionat după ce a fost inculpat de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) pentru crime împotriva civililor sârbi, dar şi a unor albanezi şi romi din Kosovo.

Ramush Haradinaj a fost achitat însă în 2012 de tribunalul de la Haga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.