Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa analizează acordarea de vize de urgenţă, în urma cutremurului care a lovit Turcia și Siria

Motion Array
Franta steag

Guvernul francez analizează acordarea de vize de urgenţă, în urma seismului devastator din Turcia şi Siria, pentru familiile afectate ale unor cetăţeni străini care deţin permis de şedere în Franţa, cu condiţia ca securitatea ţării să fie garantată, informează AFP.

'Chestiunea cere o evaluare comună între Ministerul de Externe şi Ministerul de Interne', a declarat şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, interpelată marţi în Adunarea Naţională.

În faţa unei 'drame teribile, crearea de mecanisme ad-hoc, aşa cum s-a putut face în trecut, este posibilă', însă necesită 'un examen atent pentru a garanta o primire în condiţii securizate pentru teritoriul nostru', a explicat ea, potrivit Agerpres.

În Siria, zonele care scapă controlului Damascului în nordul provinciei Alep şi în Idlib (nord-vest), unde trăiesc aproape 3 milioane de persoane, se numără printre cele mai afectate de cutremur.

Însă această zonă se află parţial sub influenţa grupării jihadiste Hayat Tahrir al-Sham (HTS), de unde precauţiile autorităţilor franceze.

În ce-i priveşte pe străinii aflaţi acum în Turcia şi Siria şi care deţin un titlu de şedere în Franţa, ei vor fi ajutaţi 'pentru a le accelera revenirea în ţara noastră', a mai spus Catherine Colonna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.