Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța anunță că noul coronavirus atacă creierul: Numărul morților a depășit 20.000, dar au scăzut internările la terapie intensivă

Twitter
sicrie italia decese

Numărul deceselor provocate de Covid-19 în Franţa a depăşit luni 20.000, după ce autorităţile au raportat 547 în ultimele 24 de ore.

Numărul celor internaţi la terapie intensivă a scăzut pentru a 12-a zi consecutiv, ceea ce, spun autorităţile, relevă succesul măsurilor de izolare impuse, scrie news.ro.

Citește și: Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, cercetat penal de politie: ‘Am făcut un lucru formidabil’

Potrivit Le Figaro, autorităţile au anunţat luni un total de 20.265 de decese provocate de Covid-19. În total, au fost confirmate 114.657 de cazuri de îmbolnăvire, iar în prezent 30.584 de persoane se află încă internate.

Numărul cazurilor înregistrate în ultimele 24 de ore este de 1.465, cu 26 mai puţine faţă de ziua anterioară.

Citește și: Marian Godină dezvăluie o regulă de bază a polițiștilor care patrulează în Gârcini: E ca și cum ai accepta să-ți iei o piatră în față

Cazurile aflate la reanimare sunt în scădere pentru a 12-a zi consecutiv. Luni, erau internate în aceste secţii 5.863 de oameni.

În ultimele 24 de ore au fost externate 831 de persoane. În total, 37.409 oameni au fost declaraţi vindecaţi.

Citește și: Gestul impresionant făcut de un preot pentru comunitatea sa

Jérôme Salomon, şeful Departamentului pentru Sănătate, a declarat luni că bolnavii în stare „foarte gravă” pot prezenta tulburări ale funcţiilor superioare, de orientare şi răspuns, de memorie şi atenţie. „Există trei ipoteze: virusul atacă creierul, virusul irită creierul sau provoacă modificarea circulaţiei vasculară la nivel cerebral”, a afirmat el.

În Săptămâna Europeană a Vaccinării, Salomon a făcut apel la francezi „să continue campania de vaccinare” împotriva gripei şi a asigurat că personalul medical este pregătit.

Citește și: Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, cercetat penal de politie: ‘Am făcut un lucru formidabil’

La nivel mondial, de la depistarea coronavirusului, la finalul anului trecut în China, au fost înregistrate peste 2,4 milioane de cazuri de îmbolnăvire şi mai mult de 167.000 de decese. Peste 638.000 de persoane au fost declarate vindecate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.