Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța - Atacatorul islamist dintr-un tren Thalys în 2015 a fost condamanat la închisoare pe viaţă

thalys, tren

Un militant islamist care a deschis focul, în 2015, la bordul unui tren de mare viteză din nordul Europei, dar a fost apoi imobilizat de trei americani înainte de a reuşi să ucidă pe cineva, a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă de un tribunal francez, informează Reuters şi AFP potrivit Agerpres.

Cetăţeanul marocan Ayoub El Khazzani era puternic înarmat când a declanşat atacul, la puţin timp după ce trenul Thalys a trecut graniţa din Franţa în Belgia, pe 21 august 2015.

Un tribunal din Paris l-a găsit vinovat pe inculpat de tentativă de omucidere cu intenţia de a comite un act de terorism.

Trei bărbaţi acuzaţi că l-au ajutat pe atacator şi pe cel care a comandat atacul, Abdelhamid Abaaoud, care a fost şi coordonatorul atentatelor din 13 noiembrie 2015 din Franţa, au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 7 şi 27 de ani de închisoare.

Citeste si: Jurnalistul Răzvan Dumitrescu are Covid-19: 'Mă simt foarte bine!'

Atacul din trenul Thalys a fost dejucat de pasageri. Printre ei s-au aflat şi trei americani - dintre care doi erau în armată pe atunci - care au reuşit să-l imobilizeze şi să-l dezarmeze pe Khazzani.

Regizorul american Clint Eastwood a realizat şi un film bazat pe aceste evenimente cu titlul "The 15:17 to Paris".

Franţa se afla încă atunci sub şocul atacurilor islamiste de la Paris din urmă cu şapte luni, de la redacţia revistei satirice Charlie Hebdo şi dintr-un supermarket evreiesc.

Cei trei atacatori au fost ucişi de poliţie, dar 14 complici de-ai lor au fost condamnaţi miercuri, într-un proces separat, pentru infracţiuni de la finanţarea terorismului şi până la apartenenţa la un grup infracţional

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.