Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa, avertisment dur în privinţa pedepsirii şi umilirii Marii Britanii în cadrul Brexitului

brexit, bani

”Pedepsirea” sau ”umilirea” Londrei în cadrul Brexitului ar fi ”cel mai rău lucru care se poate întâmpla” şi ar risca o consolidare a sentimentului antieuropean în Uniunea Europeană (UE), cu un an înainte de alegerile europene, a avertizat luni un purtător de cuvânt al Guvernului francez, relatează AFP. ”Poziţia noastră este destul de simplă: nu încape vorbă ca cineva să fie pedepsit în cadrul Brexitului. Acesta este cel mai rău lucru care se poate întâmpla şi cred că acest lucru ar consolida sentimentul antieuropean în multe ţări în care avem alegeri într-un an”, a subliniat Benjamin Griveaux în faţa corespondenţilor presei anglofone la Paris, conform news.ro.

Purtătorul de cuvânt a făcut aceste declaraţii în contextul în care mai mulţi deputaţi conservatori din Regatul Unit au protestat faţă un proiect de sancţionare agitat miercuri de UE în vederea ”evitării unui joc neloial” din partea Londrei în perioada de tranziţie, după ieşirea din Uniune, pe 29 martie 2019. ”Atunci când o ţară pleacă din Uniune, este un eşec pentru Marea Britanie şi pentru Uniune. Nu trebuie să umileşti sau să pedepseşti vreodată”, a subliniat Griveaux.

Însă ”este nevoie de fermitate” şi să spună că ”se va exercita o anumită libertate şi nu că nu este posibilă alta”, a insistat Griveaux. ”Brexit means Brexit”, a adăugat el, reluând o formulă utilizată adesea de către premierul britanic Theresa May. În marja unei vizite, în ianuarie, în Regatul Unit, preşedintele Emmanuel Macron a declarat că un acord special între regat şi Uniune este ”posibil” după Brexit. ”Însă această cale specială va trebui să fie compatibilă cu apărarea pieţei unice şi a intereselor noastre colective”, a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.