Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța, campioana olimpică en titre, s-a chinuit pentru calificarea în semifinalele Campionatului European - EHF EURO 2022

europ.info
handbal ehf franta croatia

Selecţionata masculină de handbal a Franţei, campioana olimpică en titre, s-a calificat cu emoţii în semifinalele Campionatului European - EHF EURO 2022, după ce a învins echipa Danemarcei, campioana mondială, cu scorul de 30-29, miercuri, în ultimul lor meci din Grupa principală I, conform Agerpres.

Islanda a învins naţionala Muntenegrului cu 34-24, astfel că Franţa avea nevoie de cel puţin un punct în meciul cu Danemarca, echipă deja calificată în semifinale. ''Les Bleus'', fără selecţionerul Guillaume Gille şţi jucătorii Kentin Mahe şi Nicolas Tournat, toţi testaţi pozitiv la Covid-19, au fost conduşi la cinci goluri, 27-22, când mai erau de jucat 12 minute din meciul cu danezii, o reeditare a finalei olimpice. Francezii au restabilit egalitatea când rămăseseră mai puţin de patru minute, 28-28, iar Melvyn Richardson a marcat golul victoriei (30-29), cu mai puţin de două minute rămase de disputat, aceasta fiind singura dată când echipa din Hexagon a condus în acest meci.

În urma acestui succes, Franţa a încheiat grupa pe primul loc şi va juca în semifinale contra vicecampioanei mondiale Suedia, în timp ce Danemarca va înfrunta Spania, campioana europeană en titre.

Semifinalele EURO 2022 sunt în fapt reeditări ale penultimului act de la Mondialul din 2021 (Egipt), când Suedia a trecut de Franţa cu 32-26, iar Danemarca a câştigat cu 35-33 în faţa Spaniei. În finală, danezii s-au impus cu 26-24, iar Spania a luat bronzul (35-29 cu Franţa).

Rezultatele de miercuri din Grupa principală 1:
Danemarca - Franţa 29-30
Olanda - Croaţia 28-28
Muntenegru - Islanda 24-34

Clasament final:
1. Franţa 8 puncte (+17)
2. Danemarca 8 p (+26)
3. Islanda 6 p
4. Croaţia 3 p (-12)
5. Olanda 3 p (-19)
6. Muntenegru 2 p

La egalitate de puncte departajarea este făcută prin rezultatul meciului direct, al doilea criteriu fiind golaverajul. Primele două clasate s-au calificat în semifinale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.