Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța simte nevoia să-și întărească securitatea internă: vrea să expulzeze orice străin, indiferent de vârsta sosirii pe teritoriul francez

Lista neagra The black list

Guvernul francez doreşte să facă posibilă expulzarea "oricărui străin" care a "comis acţiuni grave", ridicând în special condiţia vârstei de sosire în Franţa, a anunţat ministrul de interne Gerald Darmanin într-un interviu acordat sâmbătă ediţiei online a cotidianului Le Monde.

"În prezent, un străin care a comis acţiuni grave nu este expulzabil dacă el îndeplineşte anumite condiţii, cum ar fi sosirea pe teritoriul francez înainte de 13 ani", a declarat ministrul, citat de AFP.

"Vrem să se permită expulzarea oricărui străin recunoscut vinovat de un act grav de către justiţie, oricare ar fi condiţia de prezenţă pe teritoriul nostru naţional", a adăugat el.

Această nouă dispoziţie va fi integrată în viitoare lege de orientarea şi programare a Ministerului de Interne (Lopmi), care va fi 'prezentata la începutul anului şcolar', a spus ministrul.

"Suntem gata să discutăm, să amendăm şi să găsim compromisuri cu Republicanii (LR, partidul conservator), cu centriştii şi chiar cu o parte a stângii" pentru a face să fie adoptată această lege, a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.