Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa cere o reuniune URGENTĂ a Consiliului de Securitate pentru a discuta situaţia din Alep

20 Minutes
Jean-Marc Ayrault

Ministrul afacerilor externe francez, Jean-Marc Ayrault, a cerut marţi, în contextul "catastrofei umanitare" din Alep, o reuniune "imediată" a Consiliului de Securitate al ONU, în scopul "examinării situaţiei din acest oraş-martir şi mijloacele pentru a aduce ajutoare către populaţie", informează AFP, potrivit agerpres.

"Mai mult ca oricând, este o urgenţă să se pună în aplicare o încetare a ostilităţilor şi să se permită acces neîngrădit la ajutoare umanitare", a estimat Ayrault într-un comunicat.

Incident militar în Strâmtoarea Ormuz. Elicopter american, luat la ţintă de marina iraniană - VIDEO

Consultări cu privire la situaţia din Siria erau prevăzute să aibă loc marţi la Consiliul de Securitate al ONU. Comunicatul de la Quai d'Orsay nu precizează dacă este vorba de aceaşi reuniune.

Atacaţi neîncetat de forţele regimului sirian şi ale aliaţilor acestuia, rebelii au pierdut o treime din bastionul lor din sectorul estic al oraşului Alep, unde zeci de mii de civili sunt prinşi în capcana luptelor.

La Geneva, directorul pentru operaţiuni umanitare al ONU, Stephen O'Brien, a afirmat că aproape 16.000 de civili au fugit din sectorul estic al oraşului Alep "în ultimele zile" şi a evocat o situaţie "alarmantă şi îngrozitoare".

Luni, ONU şi-a exprimat "extrema îngrijorare" pentru cei peste 250.000 de civili care trăiesc "în condiţii oribile" în Alep.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.