Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franta cere prudență în sudul regiunii Sahel, după răpirea a doi francezi: Sunt prezente grupări armate teroriste şi există riscul de răpire

reuters
politie franta

Ministrul francez al afacerilor externe, Jean-Yves Le Drian, le-a cerut turiştilor să manifeste prudenţă maximă în sudul regiunii Sahel, după răpirea a doi francezi în Benin, subliniind că jihadiştii sunt din ce în ce mai mobili în această regiune, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Trebuie să fie luată cea mai mare precauţie în aceste regiuni pentru a evita ca astfel de răpiri să aibă loc şi pentru a evita sacrificiile soldaţilor noştri", a insistat el sâmbătă la postul de radio Europa 1.

Eliberarea a doi turişti francezi, Patrick Picque şi Laurent Lassimouillas, care au fost răpiţi pe 1 mai în nordul Beninului apoi duşi în ţara vecină Burkina Faso când erau pe cale de a fi transferaţi în Mali, a dus la moartea a doi soldaţi ai forţelor speciale franceze în noaptea de joi spre vineri, în nordul Burkina Faso.

Citeste si CSM spune care au fost vulerabilitățile parchetelor: Lipsa predictibilității legislative și atacurile lansate de oamenii politici

"Trebuie ca toţi cei care doresc să viziteze aceste ţări să se informeze în prealabil în legătură cu ceea ce noi numim + sfaturi de călătorie + puse la dispoziţie şi actualizate în mod regulat de către Quai d'Orsay (Ministerul de Externe), care indică zonele sigure, pe cele cu risc mic şi pe cele cu risc ridicat", a subliniat Jean-Yves Le Drian.

"Zona în care se aflau cei doi compatrioţi era considerată deja de ceva timp o zonă roşie, adică o zonă în care nu ar trebui să mergem, unde ne asumăm riscuri majore dacă mergem", a adăugat el.

Pe site-ul său, MAE francez a descurajat în mod oficial călătorii să se deplaseze în nordul extrem al Beninului, la graniţa cu Burkina Faso şi Niger, ''având în vedere prezenţa grupărilor armate teroriste şi riscul de răpire'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.