Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța consideră că sancţiunile împotriva Belarus nu trebuie să fie legate de cele care ar putea viza Turcia

sanctiuni

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, a pledat luni pentru ca sancţiunile împotriva Belarusului să nu fie legate de cele care ar putea eventual viza Turcia, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Această legătură este făcută de Cipru, care a împiedicat luni adoptarea de către cei 27 de miniştri de externe ai UE a sancţiunilor împotriva regimului autoritar al lui Aleksandr Lukaşenko.

"Înţelegem angoasa ciprioţilor, dar cred că trebuie să deblocăm situaţia, să dezlegăm această legătură. Trebuie să putem avansa în ceea ce priveşte sancţiunile împotriva Belarus, asta nu slăbeşte Europa, dimpotrivă", a declarat Clement Beaune în faţa presei la Bruxelles.

În contextul în care sancţiunile împotriva Belarusului sunt pregătite, Beaune a subliniat că situaţia în Mediterana de Est este "dificilă pe termen lung". "Aceasta nu este o situaţie care se va rezolva în câteva zile", a adăugat el.

Citește și: Nicușor Dan recunoaște că s-a întâlnit cu dezvoltatorul Cătălin Grigore: Am avut o discuție cu acest om și i-am spus că eu am dreptate

Evocând eventuale sancţiuni împotriva Ankarei, Beaune a subliniat că acestea ar depinde "de semnale, de voinţa de dialog a Turciei".

Uniunea Europeană a pregătit sancţiuni împotriva a circa 40 de persoane considerate responsabile de represiunea din Belarus, însă unanimitatea celor 27 este necesară pentru adoptarea lor.

Cipru condiţionează însă în continuare acordul său de adoptarea de măsuri pentru a constrânge Turcia să-şi înceteze forajele de exploatare în zona sa economică.

Spinoasa chestiune a sancţiunilor se va afla acum pe agenda summitului de joi şi vineri care îi reuneşte la Bruxelles pe cei 27 de lideri europeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.