Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa consideră 'extrem de riscant' planul Marii Britanii de organizare a referendumului pentru UE

ue uniunea europeana

Ministrul francez de externe Laurent Fabius a declarat joi că planul Marii Britanii de organizare a unui referendum privind apartenenţa la Uniunea Europeană este 'extrem de riscant', cu câteva ore înaintea unei vizite la Paris la premierului britanic David Cameron, relatează AFP. 

"El a lansat aceste plan privind referendumul. Este un lucru extrem de riscant. Consider că este un proces destul de periculos", a declarat ministrul la postul de radio France Inter. 

"Populaţia Marii Britanii a fost obişnuită să i se spună: 'Europa este un lucru rău'. Există riscul ca, în ziua în care va fi consultată, populaţia să spună că Europa este un lucru rău", a subliniat el. 

În opinia lui Fabius, Marea Britanie este cea care ar avea, 'cu certitudine', cel mai mult de pierdut în cazul ieşirii din Uniunea Europeană, "dar ar fi un lucru negativ şi pentru Europa". 

Marea Britanie, una din cele mai mari economii din lume, "este o putere militară, o putere diplomatică", iar "dacă o ţară atât de importantă ar părăsi Europa, acest lucru ar transmite un mesaj negativ asupra Europei", a spus şeful diplomaţiei franceze. 

"Ne dorim ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană. Dar, deşi suntem în favoarea unei îmbunătăţiri a Uniunii, nu putem fi de acord cu o dezmembrare a ei", a argumentat el. 

Britanicii "au aderat la un club de fotbal. Nu putem spune, la mijlocul meciului, acum vom juca rugby. Ori una, ori alta", a glumit Fabius. 

"Vom vedea ce va cere (David) Cameron. Îl vom asculta", a concluzionat el. 

Guvernul britanic prezintă joi în parlament un proiect de lege care va detalia modalităţile de organizare a referendumului ce va avea loc până la sfârşitul lui 2017 privind "menţinerea sau nu" a Regatului Unit în Uniunea Europeană, punând în practică dorinţa premierului David Cameron de a avansa cât mai rapid cu acest dosar.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.