Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa: Consiliul Constituţional validează recurgerea la teste osoase pentru determinarea vârstei tinerilor migranţi

EUobserver
imigranti europa

Consiliul Constituţional francez a validat joi recurgerea la teste osoase pentru determinarea vârstei tinerilor migranţi, în urma sesizării înainte de un migrant din Guineea şi de mai multe ONG-uri, transmite AFP preluat de agerpres.

Vezi și: BEC NU se joacă - A trimis ADRESĂ către Poliție și MAI și cere AMENDAREA partidelor care fură startul campaniei electorale

Consiliul Constituţional a recunoscut că aceste teste 'pot comporta o marjă de eroare semnificativă', dar a apreciat că legea prevede suficiente garanţii.

Astfel, legea impune ca această marjă de eroare să fie menţionată în rezultatele testelor. În plus, conform legii, aceste teste nu permit să se stabilească doar pe baza lor dacă persoana respectivă este minoră. 'Îndoiala este în favoarea persoanei respective', afirmă textul.

'Revine autorităţilor administrative şi judiciare competente să dea efect deplin ansamblului acestor garanţii', arată Curtea.

În decizia sa, aceasta 'consacră o exigenţă constituţională de protejare a interesului superior al copilului', şi impune ca 'minorii prezenţi pe teritoriul naţional să beneficieze de protecţia legală prevăzută pentru vârsta lor'.

'Chiar dacă nu obţinem interzicerea recurgerii la teste osoase, ceea ce este o decepţie, totuşi Consiliul afirmă în mod clar că interesul superior al copilului este o exigenţă constituţională', a reacţionat avocatul Ligii Drepturilor Omului (LDH), Patrice Spinosi.

'Suntem extrem de dezamăgiţi', a comentat la rândul său Clémentine Bret, din cadrul 'Médecins du monde', care se numără printre ONG-urile reclamante. 'Ne-am fi dorit ca Franţa să onoreze deciziile Curţilor spaniolă şi engleză', care au interzis aceste teste, a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.