Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa doreşte formarea rapidă a unui guvern în Liban

US News & World Report
Liban proteste

Formarea rapidă a unui guvern care să fie în măsură să conducă reformele de care Libanul are nevoie este esenţială pentru viitorul acestei ţări, a declarat joi ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian, la două zile după demisia premierului libanez Saad Hariri, transmit AFP şi Reuters potrivit Agerpres

''În contextul crizei economice, sociale şi politice prin care trece Libanul de câteva săptămâni, tuturor responsabililor politici libanezi le revine să facă să prevaleze un spirit de unitate naţională şi de responsabilitate, pentru a garanta stabilitatea, securitatea şi interesul general al ţării'', a menţionat Jean-Yves Le Drian într-un comunicat.

Şeful diplomaţiei franceze a subliniat că dreptul cetăţenilor libanezi de a manifesta paşnic trebuie să fie apărat.

Forţe de ordine libaneze au fost desfăşurate joi în vederea redeschiderii unei autostrăzi importante care leagă Beirutul de nordul ţării şi a unui pod din capitală, obiective ce fuseseră blocate de protestatarii antiguvernamentali.

Acuzând politicienii libanezi de incompetenţă, corupţie şi proastă gestionare a fondurilor publice, demonstranţii cer instalarea unui guvern tehnocrat care poate îmbunătăţi situaţia economică din Liban.

Premierul Saad Hariri şi-a înaintat marţi demisia în faţa preşedintelui Libanului, Michel Aoun, care l-a mandatat cu gestionarea afacerilor curente ale ţării până la instalarea unui nou guvern.

Datoria publică brută a ţării era de 85,7 miliarde de dolari la finalul lunii iunie, în creştere cu 0,7 puncte procentuale faţă de finalul anului 2018, ceea ce face din Liban unul dintre statele cu cel mai mare grad de îndatorare din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.