Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța e blocată total de alertele cu bombă: 130 de zboruri anulate doar într-o zi

breaking news ultima ora

Franța e blocată total de alertele cu bombă: 130 de zboruri anulate doar într-o zi

Paisprezece aeroporturi franceze au primit joi dimineaţă noi ameninţări cu atentate şi ''cel puţin opt aeroporturi'' au procedat la evacuări în urma acestor alerte cu bombă, a indicat o sursă apropiată acestui dosar pentru AFP, informează Agerpres.

Miercuri, majoritatea marilor aeroporturi franceze, cu excepţia celor două din Paris, au fost evacuate temporar după primirea de ameninţări, ceea ce a condus la anularea a 130 de zboruri şi la nenumărate întârzieri. Aceste alerte se multiplică de câteva zile în Franţa, în special după atacul soldat cu moartea profesorului Dominique Bernard la Arras, în nordul ţării.

Evacuările de joi au vizat aeroporturile din Brest, Carcassonne, Rennes, Tarbes, Bordeaux-Mérignac, Béziers, Montpellier şi Nantes.

Contactată de AFP, Direcţia generală a aviaţiei civile (DGAC) a confirmat că ''mai multe aeroporturi naţionale, printre care cel din Nantes, au primit în această dimineaţă ameninţări cu atentat'', fără a putea oferi cifre sau nume, situaţia fiind fluctuantă.

Aeroportul din Lille a indicat la finalul dimineţii pe platforma X (fosta Twitter) că a procedat la o ''evacuare în urma unei alerte cu bombă'', după care o jumătate de oră mai târziu a semnalat ''încetarea alertei'' şi ''redeschiderea graduală a aeroportului''.

''Aeroportul din Nantes a făcut din nou obiectul unei ameninţări de alertă cu bombă în această joi dimineaţă, la fel ca alte aeroporturi franceze. În acord cu serviciile de stat, aerogara este evacuată pentru a proceda la controalele necesare'', a indicat aeroportul pentru AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.