Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța este marele jucător în Orientul Mijlociu și devine speranța lumii arabe

macron netanyahu

Franța se pregătește să trimită în Orientul Mijlociu "în zilele următoare" portelicopterul Dixmude, configurat să ofere "sprijin spitalicesc" Gazei, a declarat duminică Palatul Elysée.

Dixmude va porni "la începutul săptămânii" și "va ajunge în Egipt în zilele următoare", a precizat președinția franceză.

S-a anunțat și "un nou contract charter pentru un avion care transportă peste 10 tone de material medical pentru începutul săptămânii". "Franța va contribui, de asemenea, la efortul european cu echipamente medicale la bordul zborurilor europene pe 23 și 30 noiembrie", a adăugat Palatul Élysée.

"Franța mobilizează toate mijloacele de care dispune pentru a ajuta la evacuarea spre spitalele sale a copiilor răniți sau bolnavi din Fâșia Gaza care au nevoie de îngrijiri urgente", a mai explicat Palatul Élysée.

Macron s-a întâlnit cu liderii din Orientul Mijlociu

Cu o zi înainte, Emmanuel Macron a făcut un bilanț împreună cu emirul Qatarului, șeicul Tamim ben Hamad Al-Thani, și cu președintele egiptean, Abdel Fattah al-Sissi, cu privire la situația ostaticilor deținuți de Hamas în Gaza, precum și la negocierile în curs. Ministrul francez al Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, s-a aflat sâmbătă în acest stat din Golf, care mediază pentru a obține eliberarea acestora.

Președintele francez și omologul său egiptean au convenit cu privire la "necesitatea de a crește numărul de camioane care intră în Gaza și de a consolida coordonarea pentru livrarea ajutorului umanitar și tratamentul răniților", a indicat duminică Palatul Elysée.

Atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie a făcut aproximativ 1.200 de morți în Israel, în principal civili, potrivit autorităților.

Drept represalii, Israelul desfășoară o ofensivă aeriană și terestră cu scopul de a "anihila" Hamas, care a făcut cel puțin 12.300 de morți, inclusiv peste 5.000 de copii și 3.300 de femei, potrivit ultimului raport guvernamental al mișcării islamiste.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.