Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa evacuează centrul de migranţi minori de la Calais

Autorităţile franceze au început miercuri să evacueze un centru de primire unde erau cazaţi circa 1.500 de minori din fosta "Junglă" de la Calais şi să-i transfere pe ocupanţii acestuia în alte oraşe din Franţa, informează AFP.

Trei autocare au plecat la începutul dimineţii de miercuri din acest centru, un ansamblu de containere încălzite, amplasate lângă fosta tabără improvizată din Calais (nordul Franţei), cartier care, la rândul său, a început să fie evacuat săptămâna trecută.

Citeşte şi: NAUFRAGIU în Indonezia. Cel puţin 20 de oameni au murit

Circa 30 de autocare au fost alocate miercuri pentru aceste plecări având ca destinaţie 60 de centre pentru minori, amplasate pe întreg teritoriul Franţei, potrivit autorităţilor locale.

Minorii nu pot să-şi aleagă destinaţia, însă decid cu cine vor să călătorească şi să se instaleze. Ei au fost informaţi marţi cu privire la această operaţiune, prin difuzarea unui comunicat al Prefecturii, în nouă limbi.

Majoritatea acestor tineri doresc să ajungă în Marea Britanie. Reprezentanţi britanici îi vor însoţi, fie urmându-i în maşini, fie în autocare, pentru a le examina dosarele.

Citeşte şi: Şefii de stat major din Turcia şi Siria au stabilit tactica abordată în Siria

Conform regulilor europene privind reîntregirea familiei, cei care au familie de partea cealaltă a Canalului Mânecii sunt eligibili pentru a i se alătura. Alţii speră să profite de o dispoziţie a Marii Britanii cu privire la migranţii "vulnerabili".

În jur de 300 de minori au putut deja să ajungă în Marea Britanie în urma evacuării "Junglei".

"Jungla", imensa tabără de migranţi amplasată vizavi de coasta britanică, a fost complet evacuată. În jur de 4.500 de adulţi au fost transferaţi în centre repartizate pe tot teritoriul Franţei şi 1.500 de minori au fost "puşi la adăpost" în centrul de containere.

Citeşte şi: Matthew a produs pagube în valoare 63 de milioane de dolari în Cuba

Circa 360-400 de femei şi copii sunt găzduiţi într-un fost centru în aer liber, care se învecinează cu fosta "Junglă" şi care urmează la rândul lui să fie închis, relatează agerpres.

Simbol al eşecului european în ceea ce priveşte soluţionarea crizei migraţiei, imensa tabără de migranţi de la Calais găzduia la mijlocul lui octombrie între 6.400 şi 8.100 de oameni, potrivit estimărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.