Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța face apel la evitarea escaladării tensiunilor în Orientul Mijlociu după ce SUA au desemnat Gardienii Revoluţiei drept organizaţie teroristă

infoturism.ro
orientul mijlociu

Franța a făcut marți apel la evitarea escaladării tensiunilor în regiunea Orientului Mijlociu, după ce Statele Unite au desemnat Gardienii Revoluţiei iraniene drept organizaţie teroristă, relatează site-ul agenției Reuters potrivit mediafax.

Întrebat despre decizia Statelor Unite, Ministerul francez de Externe a răspuns că Franța va continua să își respecte angajamentul privind acordul nuclear semnat în 2015.

"Facem apel la evitarea escaladării tensiunilor și destabilizarea regiunii", se arată într-un comunicat al Ministerului francez de Externe.

Departamentul de Stat de la Washington a catalogat Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice drept organizaţie teroristă străină. Este prima dată când pe lista organizaţiilor teroriste alcătuită de Statele Unite se numără o structură militară de stat. Organismul militar a fost fondat de ayatollahul Ruhollah Khomeini şi este parte a Forţelor Armate create după Revoluţia islamică din 1979.

Administraţia de la Teheran a catalogat drept "ilegală" decizia Statelor Unite de a introduce Gardienii Revoluţiei pe lista organizaţiilor teroriste, afirmând că "regimul american" este de fapt "susţinător al terorismului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.