Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa flexibilizează restricţiile de călătorie pentru britanicii ce revin în ţările de reşedinţă din UE

Operation World
Franta harta

Franţa flexibilizează restricţiile de călătorie ''pentru sărbătorile de final de an'' pentru britanicii care doresc să tranziteze Hexagonul pentru a se întoarce în ţările lor de reşedinţă europene, a anunţat Ministerul de Interne francez, în contextul în care restricţiile franceze legate de COVID-19 suscită confuzie în Regatul Unit, transmite AFP.

Numeroşi cetăţeni britanici s-au deplasat ''cu bună credinţă'' în Regatul Unit pentru sărbătorile de final de an şi ''întâmpină dificultăţi în a reveni în ţările lor de reşedinţă'', potrivit Ministerului de Interne francez, care le-a adresat ''consemne de toleranţă'' efectivelor poliţiei de frontieră astfel încât fiecare britanic să poată reveni în ţara din UE unde locuieşte.

Începând de miercuri, automobilişti britanici care încercau să revină, traversând Franţa, în ţările europene unde locuiesc s-au văzut în situaţia de a le fi interzis accesul în tunelul de sub Canalul Mânecii, potrivit Agerpres.ro.

Pasagerii care locuiesc în Franţa nu au fost vizaţi şi nici pasagerii trenurilor Eurostar.

Ministerul de Externe britanic a solicitat joi clarificări din partea guvernului francez şi le-a recomandat cetăţenilor britanici ca înainte de a reveni în ţările de reşedinţă europene să se informeze la companiile de transport cu care călătoresc.

Potrivit Ministerului de Interne francez, după Brexit britanicii au devenit ''cetăţeni ai unei ţări terţe'', categorie de călători pentru care tranzitul prin Franţa către alt stat din Uniunea Europeană nu este permis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.