Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa, Germania, Marea Britanie şi SUA cer Iranulului să 'coopereze cu AIEA' (comunicat)

Agerpres - Reuters
AIEA

Franţa, Germania, Marea Britanie şi SUA au cerut miercuri Iranului ''să-şi respecte obligaţiile juridice şi să coopereze cu AIEA'', în urma unui raport care a constatat o lipsă de cooperare din partea Teheranului, relatează AFP preluat de agerpres.

Cele patru ţări salută adoptarea de către Consiliul guvernatorilor al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) a unei rezoluţii în răspuns la cooperarea insuficientă a Iranului cu AIEA, contrar a ceea ce cere acordul său de garanţii încheiat în baza TNP (Tratatul de neproliferare nucleară, n.red.) privind ''probleme serioase şi fără răspuns legate de aplicarea unor garanţii'', potrivit unui comunicat comun.

''Cerem Iranului să răspundă la apelul comunităţii internaţionale de a-şi respecta obligaţiile juridice şi să coopereze cu AIEA pentru a clarifica şi soluţiona pe deplin aceste probleme fără întârziere'', a adăugat sursa citată.

''Dacă Iranul face acest lucru şi dacă directorul general poate raporta faptul că problemele legate de garanţii au fost rezolvate, nu vom mai considera că este necesar să fie sesizat Consiliul sau ca acesta să ia măsuri'', au dat asigurări cele patru ţări.

Consiliul guvernatorilor al AIEA a adoptat miercuri seara, la Viena, cu o mare majoritate, o rezoluţie prin care Iranul este criticat pentru lipsa sa de cooperare, au declarat pentru AFP surse diplomatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.