Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța ia măsuri pentru o mare pană de curent. Macron: 'Fără panică! Este legitim ca Guvernul să se pregătească pentru cazuri extreme'

magnuscmd.com
macron

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu există niciun motiv de panică în legătură cu posibile pene de curent în această iarnă, însă a cerut cetățenilor să economisească energia și a cerut companiei de stat EDF să repornească reactoarele nucleare pentru a preveni întreruperile în caz de vreme rece.

Într-un interviu acordat postului de televiziune francez TF1, înregistrat în timpul vizitei sale de stat în Statele Unite, săptămâna aceasta, liderul francez a negat că riscul întreruperilor de curent s-ar datora gestionării inadecvate a programului EDF de repornire a reactorului nuclear.

"În primul rând, să fim clari: fără panică! Este legitim ca Guvernul să se pregătească pentru cazuri extreme; ce ar însemna întreruperea curentului electric pentru câteva ore pe zi, dacă nu am avea suficientă putere", a menționat Macron, potrivit Rador.

Directorul operatorului rețelei electrice franceze, RTE, a declarat joi că Franța s-ar putea confrunta cu "câteva zile" de întreruperi de curent în această iarnă, iar Guvernul a început să informeze autoritățile locale în privința modului de gestionare a oricăror pene de curent.

EDF s-a confruntat cu un număr fără precedent de întreruperi la parcul său de reactoare nucleare, reducând producția nucleară la minimul ultimilor 30 de ani, exact în momentul în care Europa depune eforturi să înlocuiască livrările de gaze rusești, pe care Moscova le-a întrerupt ca represalii pentru sancțiunile UE impuse Rusiei în urma invadării Ucrainei la 24 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.