Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța înarmează Grecia, pe fondul conflictului cu Turcia

atos.net
avion rafale multirol

Grecia va plăti 2,3 miliarde de euro pentru achiziţia a 17 avioane de luptă multirol Rafale ale producătorului Dassault, în cadrul unui acord ce va fi semnat în curând cu Franţa, a declarat joi un purtător de cuvânt al guvernului de la Atena, transmite Reuters.

Grecia va cumpăra şase avioane Rafale noi şi 12 second-hand pentru 1,92 miliarde de euro, alte 400 milioane urmând a fi plătite pentru echiparea lor, a precizat Stelios Petsas într-un briefing de presă televizat. Primele şase avioane second-hand vor fi livrate în jurul lunii iunie, iar restul vor sosi până la mijlocul anului 2023, a menţionat purtătorul de cuvânt.

Atena îşi propune să-şi consolideze forţele armate şi capacităţile de apărare cu noi avioane de luptă, fregate şi armamente, în condiţiile actualului diferend cu Turcia cu privire la drepturile asupra resursele energetice din estul Mării Mediterane.

Franța susține Grecia în conflictul cu Turcia. De asemenea, relațiile diplomatice Franța - Turcia sunt deosebit de tensionate, după mai multe afirmațiile publice dure lansate între președinții celor două state, Emmanuel Macron și Recep Tayyip Erdogan. Erdogan le-a cerut recent turcilor să nu mai cumpere produse franțuzești.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.