Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa începe începe cu îndoieli vaccinarea copiilor împotriva Covid-19

Medic Hub
vaccinare copii

Vaccinarea copiilor cu vârste de 5 până la 11 ani va începe în Franţa miercuri, dacă totul va decurge bine, a anunţat ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, potrivit AFP.

“Dacă totul va decurge bine, în data de 22, după-amiază, vom începe vaccinarea copiilor în centrele adaptate pentru copii”, a spus Veran.

Comitetul consultativ naţional de etică din Franţa (CCNE) a dat aviz pozitiv, vineri, pentru vaccinarea copiilor din segmentul de vârstă 5-11 ani.

“Înalta Autoritate pentru Sănătate îşi va anunţa concluziile la începutul săptămânii şi ne va spune probabil că putem să mergem înainte”, a afirmat ministrul Veran. “Iar în data de 22, dimineaţa, Comitetul de orientare pentru strategia de vaccinare îşi va anunţa concluziile, după ce a consultat datele din SUA bazate pe vaccinarea cu schemă completă a două milioane de copii americani, ceea ce ne va permite să avem toate informaţiile, să le comunicăm cu transparenţă şi să liniştim lumea”, a adăugat el.

Întrebat de ce Franţa începe vaccinarea copiilor mai târziu faţă de alte ţări, Veran a răspuns: “Franţa este o ţară care are îndoieli mai multe decât alte ţări, cum este Spania. Am preferat un start în siguranţă, cu transparenţă, şi şi ca aceste zile de aşteptare să le putem folosi pentru a-i vaccina pe copiii pentru care există riscul de a face forme grave ale bolii”.

Vaccinarea copiilor este cu atât mai controversată cu cât formele grave de covid-19 sunt extrem de rare la aceste categorii de vârstă, iar vaccinurile pot avea efecte secundare constând în probleme cardiace, şi acestea însă rare.

Potrivit strategiei guvernului francez, interesul este esenţial colectiv. Vaccinarea copiilor are ca obiectiv principal să se evite propagarea coronavirusului prin copii.

Potrivit autorităţilor sanitare, 76,2 la sută din populaţia Franţei este vaccinată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.