Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franta instituie un important dispozitiv militar şi poliţienesc pentru dejucarea atentatelor

manuel valls

Franţa va institui un important dispozitiv militar şi poliţienesc pentru dejucarea eventualelor noi atentate după atacurile jihadiste de săptămâna trecută, în care au fost ucişi 17 oameni şi 20 au fost răniţi.

Decizia a fost luată la o şedinţă pe probleme de siguranţă, condusă de preşedintele François Hollande, a doua zi după uriaşa manifestare de solidaritate care a avut loc în Paris şi în alte oraşe ale lumii. În acest timp poliţia continuă anchetarea cazului şi urmărirea posibililor complici.

Ministrul de interne, Bernard Cazeneuve, a anunţat că cele peste 700 de şcoli şi locuri de cult ale evreilor din Franţa sunt protejate încă de astăzi de aproape 5.000 de poliţişti şi jandarmi. Ministrul apărării, Jean-Yves Le Drian, a anunţat la rândul lui că, 10.000 de militari vor fi mobilizaţi, începând de marţi seară, pentru a asigura securitatea în punctele sensibile ale teritoriului francez.

Premierul Manuel Valls a informat că vrea să amelioreze sistemul de ascultări telefonice, atât adinistrative, cât şi judiciare pentru a-l face mai performant. El vrea, de asemenea, să generalizeze izolarea în închisori a deţinuţilor islamişti radicali, bănuiţi că fac prozelitism, încercând să recruteze sau să radicalizeze alţi deţinuţi.

Manuel Valls a precizat că 1.400 de jihadişti francezi fac parte din filierele care au trimis combatanţi în Siria şi în Irak, iar 70 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa pe aceste teatre de operaţiuni, cifre care arată o creştere îngrijorătoare a fenomenului. De altfel, autorii masacrului de la Charlie Hebdo, fraţii Chérif şi Said Kouachi, au făcut şi ei parte dintre cei plecaţi să se formeze pentru a, aşa cum a spus premierul Valls, "a răspândi moartea şi teroarea".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.