Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa intenţionează să-l convingă pe Elon Musk să înfiinţeze o fabrică Tesla

Bloomberg
Elon Musk

Franţa intenţionează să-l convingă pe Elon Musk să înfiinţeze o fabrică Tesla.

Guvernul francez intenţionează să profite de vizita lui Elon Musk, vineri, la salonul Vivatech din Paris pentru a-l "convinge" să înfiinţeze o fabrică de baterii Tesla în Franţa, a declarat miercuri ministrul francez al domeniului Digital Jean-Noël Barrot pentru CNBC, relatează AFP.

"Ar fi grozav să avem o fabrică Tesla în Franţa. S-au depus multe eforturi şi energie pentru a ne asigura că este posibil şi se poate întâmpla", a declarat el presei americane.

"Am investit şi într-un întreg sector de baterii electrice şi, prin urmare, vom încerca sa-l convingem că Franţa este cel mai bun loc posibil din Europa pentru a înfiinţa următoarea fabrică Tesla", a adăugat ministrul.

Patronul Tesla şi SpaceX, foarte controversat din cauza declaraţiilor sale şi a preluării controversate a reţelei de socializare Twitter, urmăreşte să înfiinţeze o nouă mega fabrică de baterii, pe lângă cele care există deja în Statele Unite, Germania şi China, conform Agerpres.

El urmează să se adreseze vineri la cea de-a 7-a ediţie a salonului VivaTech, una dintre cele mai importante expoziţii de tehnologie, care s-a deschis miercuri la Paris.

La sfârşitul lunii mai, Jean-Noël Barrot, care are un proiect de lege pentru reglementarea spaţiului digital, ameninţase Twitter că va fi "interzis, în caz de recidivă" de către UE dacă nu respectă regulile europene, în special cu privire la moderarea conţinuturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.