Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța intervine în scandalul demiterii șefei DNA - Ministrul de Externe al Franței anunță că stă cu ochii pe România

Inquam Photos/ Octav Ganea
Iohannis Kovesi bilant

Purtătorul de cuvânt al Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe a afirmat, în legătură cu revocarea Laurei Codruța Kovesi, că aceasta a avut un rol determinant în progesele în lupta anticorupție și că Franța va rămâne vigilentă cu privire la respectarea statului de drept în României.

Declarația purtătorului de cuvânt al Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe despre România:

Întrebat care este reacția Franței la anunțul privitor la revocarea de către președintele, Klaus Iohannis, a procurorului șef anticorupție, Laura Codruța Kövesi, purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe francez a răspuns: "Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Kövesi, pe care domnul Jean-Yves Le Drian a întâlnit-o în cadrul vizitei efectuate la București pe 11 aprilie, a avut un rol determinant în progresele atinse de România în cursul ultimilor zece ani în domeniul respectării statului de drept și al luptei împotriva corupției. Suntem atașați ireversibilității acestor reforme. Aflându-ne la doar câteva luni înainte de președinția română a Consiliului Uniunii Europene, Franța, alături de partenerii săi europeni, va rămâne vigilentă cu privire la situația statului de drept în România, în special în cadrul mecanismului de cooperare și verificare", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ambasadei Franței în România.

Citește și: Tudorel Toader, mesaj tăios înainte de ședința CSM - Laura Codruța Kovesi, așteptată la audieri

Șeful statului României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.