Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa îşi reiterează sprijinul pentru soluţia cu două state la problema israeliano-palestiniană

twitter.com
atentat franta

Sprijinul Franţei pentru o soluţie cu două state la conflictul israeliano-palestinian este 'mai puternic ca niciodată', a declarat miercuri ambasadorul francez la ONU, Francois Delattre, la o zi după declaraţiile unui responsabil american ce puneau sub semnul întrebării angajamentul SUA în favoarea acestei formule, informează AFP. "Nu voi comenta desigur poziţia altor ţări, însă pot spune că angajamentul nostru (al Franţei) în favoarea unei soluţii cu două state este mai puternic ca niciodată", a afirmat ambasadorul francez, care a amintit de angajamentul comunităţii internaţionale în această problemă, asumat în timpul unei conferinţe la Paris, în ianuarie.

Marţi, un responsabil de la Casa Albă a declarat sub rezerva anonimatului că "o soluţie cu două state care nu aduce pace este un obiectiv pe care nimeni nu caută să-l atingă". "Pacea este obiectivul, fie că este sub forma unei soluţii cu două state dacă părţile doresc asta, fie (sub formă) de altceva dacă părţile o doresc", a adăugat acesta. Principiul a două state "care să existe unul lângă altul în pace şi securitate" a fost susţinut timp de jumătate de secol de toţi preşedinţii americani, atât democraţi, cât şi republicani, conform Agerpres.

Afirmaţiile reprezentantului american au provocat reacţii extrem de aprinse în tabăra palestiniană. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi-a exprimat la rândul său, de la Cairo, sprijinul pentru soluţia cu două state. Preşedintele american Donald Trump îl primeşte miercuri la Casa Albă pe premierul israelian Benjamin Netanyahu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.