Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa: Numărul migranţilor s-a dublat la Calais în ultimele săptămâni, până la aproape 6.000

refugiati imigranti

Numărul migranţilor prezenţi în imensa tabără improvizată de la Calais, în nordul Franţei, s-a dublat în ultimele trei săptămâni, ajungând de la 3.000 la între '5.500 şi 6.000', au indicat duminică autorităţile locale, potrivit AFP. 

Acest aflux se explică în principal prin 'dificultatea de a traversa în Marea Britanie' după numeroasele lucrări de securizare a Eurotunelului şi a drumului care duce în portul Calais, unde au fost instalate grilaje, a explicat prefectul Fabienne Buccio. 

Din acest motiv, migranţii 'se sedentarizează, unii aflându-se acolo de opt luni', a indicat ea. 

Tabăra improvizată, supranumită 'jungla' şi aflată la circa o oră de mers pe jos de centrul oraşului, foarte aproape de mare, se aseamănă acum 'mai mult cu un sat organizat decât cu o tabără de corturi', a mai declarat Fabienne Buccio, explicând că au apărut şcoli, biserici, moschei, restaurante, magazine, saloane de coafură. 

Tot potrivit prefectului, structura populaţiei s-a modificat: dacă înainte migranţii proveneau mai ales din Cornul Africii, acum există mulţi irakieni, iranieni şi sirieni, care sosesc cu familiile. 

Vineri, un migrant a fost lovit mortal de un tren de marfă în tunelul de sub Canalul Mânecii, decesul său urcând la 16 numărul celor care şi-au pierdut viaţa, începând din 26 iunie, în încercarea de a ajunge în Marea Britanie prin acest tunel.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.